...Λίγα λόγια για εμάς
Στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και βορειοδυτικά της λίμνης Βιστωνιδας βρίσκεται το Σούνιο Ξάνθης.
Εκει δημιουργήσαμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών
με την ονομασία «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ».
Η ονομασία δόθηκε από το όνομα της ιδιοκτήτριας και κύριας παρασκευάστριας των ζυμαρικών μας και απο σεβασμό στη σοφία της παράδοσης.
Εκτιμωντας τη γνωση του χθες και αξιοποιωντας την τεχνολογια του σημερα, επιθυμούμε να αναδείξουμε την ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ γαστρονομια
και να δημιουργησουμε ζυμαρικά άριστης ποιοτητας.
Τα προιοντα μας παρασκευάζονται αποκλειστικά με αγνά υλικά, με πολτούς από φρέσκα λαχανικά, αβγά και γάλα,
χωρις χρωστικές ουσίες και συντηρητκά.
Τις πρώτες ύλες τις προμηθευόμαστε από τοπικές πιστοποιημένες επιχειρήσεις.
Ξεκινήσαμε την δραστηριότητα μας το 2012 στο χώρο των παραδοσιακών ζυμαρικών.
Παρασκευάζοντας Χυλοπίτες,Παπαρδέλες,Κους Κους,Βίδα,Κοφτό μακαρονάκι,Κριθαράκι
Χυλοπίτες με(Σπανάκι,Καρότο,Παντζάρι και Μελάνη Σουπιάς).
Τραχανάδες(γλυκό,ξινό)
Θρακιώτικο τραχανά με λαχανικά(κολοκύθι,πιπεριά Φλωρίνης,καρότο,ντομάτα,κρεμύδι,πατάτα και ΤΑΧΗΝΙ)
Ζυμαρικα με Ζέα,ολικής με αλεύρι Βρώμης,Πέτουρα Ξάνθης με σκόρδο κ.λ.π.
Eχουμε συμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις τροφίμων όπως:
- DETROP 2013 XELEXPO ΔΕΘ
- KAVALAEXPO 2013
- ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2013
- DETROP BOUTIQE 2014 XELEXPO ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
- KAVALAEXPO 2014
- ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 2014
- DETROP 2015 XELEXPO ΔΕΘ
- DETROP BEUTIQE-ARTOZYMA 2016 XELEXPO ΔΕΘ
- DETROP BOUTIQE-ARTOZYMA 2018 XELEXPO ΔΕΘ
- FOOD EXPO 2018 METROPOLITAN EXPO ATHENS
Το εργαστήριο μας είναι φτιαγμένο και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες ISO 22000.